BlogSEO

Yapay Zeka SEO’nun Geleceğini Nasıl Şekillendirecek?

Yapay Zeka SEO’nun Geleceğini Nasıl Şekillendirecek? Arama motoru optimizasyonu (SEO); markalar, işletmeler ve kişiler için rekabet gücünü korumak, görünürlük ve bilinirlik kazanmak için hayati öneme sahip bir çalışma alanıdır. Teknoloji ilerledikçe bu alana yaklaşım şekli de değişiklik gösterir. Dijital pazarlamanın en önemli kollarından olan arama motoru optimizasyonu; uçsuz bucaksız bir veri arşivi olan arama motorlarında…

Devamını Oku
Blog

Mizah Pazarlaması: Reklamcılıkta Mizah ve Akılda Kalma İlişkisi

Mizah Pazarlaması: Reklamcılıkta Mizah ve Akılda Kalma İlişkisi Mizah; izleyicilerin dikkatini çekmenin, eğlendirmenin ve olumlu bir marka imajı yaratmanın bir yolu olarak onlarca yıldır reklamcılıkta kullanılır. Rekabetin sürekli olarak arttığı bir sektörlerde; rakipler arasından sıyrılmak ve dikkat çekmek için farklı ve eğlenceli olmak oldukça avantajlı olabilir. Copywriter olarak adlandırılan metin yazarları; pazarlama ve reklam kampanyalarında…

Devamını Oku
BlogSosyal Medya

“I’am Not a Robot”

“I’am Not a Robot” Herhangi bir zaman; bilgisayarın karşısına geçtiğinizde beyaz ekrana dik dik bakakaldığınızı ve beyninizin, önünüzde açtığınız Word dosyası kadar boş olduğunu hissettiniz mi? Elbette ki bunun birçok farklı sebebi olabilir. Peki bunun bizim yaratıcılığımızla ilgisi nedir? Yaratıcılık dediğimiz şey, çabucak elde edilebilen bir şey değildir. Hatta en ihtiyaç duyulan bazı zamanlarda onun…

Devamını Oku
BlogSosyal Medya

Fısıltının Büyüsü: ASMR Nasıl Bu Kadar Popüler Oldu?

Türkçe karşılığı otonom duyusal meridyen yanıtı anlamına gelen ASMR; fısıltı sesleri, ambalaj kâğıdı buruşturma sesi, bir kâse çorbayı karıştırma sesi, bir kitabı okurken çevrilen sayfanın sesi ya da bir cips paketinin açılması gibi seslere maruz kalındığında kişilerde oluşan karıncalanma hissidir. ASMR, birçok dijital mecrada beynimizi rahatlatan etkisiyle sakin bir uyku çekmemizi sağlayacak içeriklere, rahatlatan, keyif…

Devamını Oku
BlogSosyal Medya

Youtube’da Reality Show Yayınlanır mı? Kısmetse Olur

Youtube’da Reality Show Yayınlanır mı? Kısmetse Olur Her ne kadar gülünç ya da cringe olsa da aynı zamanda bağımlılık yapan reality showlar, son zamanlarda gündemi meşgul eden konular arasında ilklerde yer alıyor. Ortada kopan yaygaranın neyle ilgili olduğunu görmek için izlemeye başladığınız andan itibaren daha ne olduğunu anlamadan, birkaç hafta önce adını bile duymadığınız insanların…

Devamını Oku
BlogSosyal Medya

Youtube’un Tahtı Neden Sallanmıyor?

Youtube’un Tahtı Neden Sallanmıyor? 2005 yılında üç kişi tarafından kurulan YouTube; insanların video yükleyebileceği, paylaşabileceği ve izleyebileceği bir video paylaşım sitesi olarak tasarlandı. Günümüzde içerik üreticileri, markalar ve YouTube ajansları ile hayatın her alanına dahil olan YouTube; günden güne büyümeye devam ediyor. Eski PayPal çalışanı üç arkadaş Steve Chen, Chad Hurley ve Jawed Karim tarafından kurulan platform; günümüzde…

Devamını Oku
BlogSosyal Medya

Modern Reklamcılığı Başlatan Dönem: Mad Men Çağı

Modern Reklamcılığı Başlatan Dönem: Mad Men Çağı 1960’ların New York’unda değişen zamana uyum sağlamaya çalışan reklamcılığın eğlenceli ve bir o kadar da ilgi çekici haline yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Öyleyse öncelikle asıl adamımız, reklamın altın çocuğu Don Draper’ın akşamdan kalma uyansa dahi sabah girdiği tüm konkurları kazanma konusunda ne kadar yetenekli olduğunu gördüğümüz bu hikâye…

Devamını Oku
SEO

Bu Günlere Nasıl Geldik? Sosyal Medyanın Evrimi

Bu Günlere Nasıl Geldik? Sosyal Medyanın Evrimi Basit çevrimiçi forumlar, bloglar ve internet siteleriyle hayatımıza dahil olan sosyal medya; yıllar geçtikçe daha karmaşık, daha renkli ve daha etkili hale geldi. İnternet kullanıcılarının zevklerini, alışkanlıklarını ve davranışlarını etkileyen bu mecra; günden güne gelişmeye ve yayılmaya devam ediyor. İletişim, bilgi edinme, eğlence, pazarlama ve reklamcılık gibi alanlarda…

Devamını Oku
Diğer

Ağlayarak Gülmek: Cringe Bağımlılığı

Ağlayarak Gülmek: Cringe Bağımlılığı Günümüz sosyal medyasında sürekli karşılaştığımız, dilimize kolayca yerleşen “cringe” kelimesi ve bize hissettirdikleri hakkında biraz konuşalım mı? “Cringe akımı” ve “cringe kültürü” olarak da karşılaşabileceğimiz bu fenomenin anlamsallığına değinmeden önce sözlük anlamına bakmakta yarar var. Türkçe karşılığı “yaltaklanma” anlamına gelen bu kelimenin manası ise çok açık ve çok klişe bir şekilde…

Devamını Oku
BlogSEO

SEO ve SEM Arasındaki Fark Nedir?

SEO ve SEM Arasındaki Fark Nedir? Arama motorları internet kullanıcılarının istedikleri bilgiye erişmelerini sağlayan araçlardır. Kullanıcıların sorgulama verilerine ulaşmasını ve bu verilerin uygun bir şekilde sıralanmasını sağlayan arama motorları, bir anlamda da veri arşivi görevi üstlenir. Arama motoru üzerinden yapılan pazarlama çalışmalarının bütününü adlandırırken kullanılan SEM (Search Engine Marketing – Arama Motoru Pazarlaması) kavramı; temelde…

Devamını Oku